READING CONNECTS

Okulumuzda eTwinning Projeleri ...

05.07.2023 89

Okulumuz Müdür Yardımcısı /Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sevda BAYDAR tarafından 7. Sınıf öğrencileri ile yürütülen  “Reading Connects” isimli eTwinning projesinde gelişen teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş olan kitap okuma alışkanlığı ele alınmıştır. Türkiye’den 6 ve yurt dışından 14, toplam 20 farklı okul ile ortak yürütülen projede okuma ve yazma mutluluğunu teşvik etmek, çok kültürlü bir bakış açısıyla kendini ve başkalarını keşfetme yolculuğuna çıkmak temel amacımız oldu. Ayrıca proje için logo tasarlama, yılbaşı kartı hazırlama, e book hazırlama, bilgi yarışması ve drama gibi etkinliklerin yanı sıra 8 eylül uluslararası okuryazarlık günü, uluslararası kütüphaneler ayı, 8 mart dünya kadınlar günü, eTwinning günü ve e-güvenlik günü için de birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimiz hem ulusal ve uluslararası öyküleri keşfetme imkanı elde ettiği gibi hem de etkinlikler sırasında web 2.0 araçlarını kullanarak dijital becerilerini geliştirdiler.   Eylül 2021- Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşen projemizin dili İngilizcedir. Proje başında ve sonunda yaptığımız anketlerin sonuçlarını değerlendirdiğimizde projenin amacına ulaştığını söyleyebiliriz.